VG_Kooistra_Camper_onderhoud_slider_1200x460

CAMPERONDERHOUD EN CARAVANONDERHOUD

Vakgarage Kooistra: Hét adres voor camperonderhoud, caravanonderhoud én aankoop van uw camper. Op onze speciaal ingerichte verzwaarde hefbrug kunnen wij uw op professionele wijze service verlenen aan uw camper. Ook beschikken wij over een speciale brug voor caravans, zodat onze monteurs veilig en efficiënt uw caravan in topconditie kunnen brengen.

Naast onderhoud, service en reparaties aan personenauto’s zijn wij dus gespecialiseerd in camperonderhoud. Wij weten als geen ander dat de meeste camperaars jaren doen met hun kostbare camper. Ook als u uw camper niet zo veel gebruikt, of er niet al teveel kilometers mee rijdt, is regelmatig en goed onderhoud noodzakelijk. Onvoldoende of slecht onderhoud kan niet alleen leiden tot hoge reparatiekosten maar ook tot een onnodige kortere levensduur van de camper of onderdelen daarvan. Bovendien is de veiligheid bij een vakantievoertuig zeer belangrijk in onze optiek. Uitgedroogde banden of slecht functionerende remmen kunnen fatale gevolgen hebben. Daarnaast kunnen defecten of slijtages zoals een slecht werkende schokdemper het rijplezier behoorlijk verminderen tijdens uw vakantie. 

ONDERHOUDSBEURT OP MAAT

De meeste camperaars rijden in de praktijk weinig kilometers. Hier passen wij het onderhoud – en daarmee de kosten – op aan. Wij zorgen jaarlijks voor een controle op alle vitale onderdelen en bieden maatwerk per camper op het gebied van onderhoud. Cruciale punten waar altijd naar gekeken wordt zijn:

 • De motor en het koelsysteem
 • Olie verversen
 • Banden & remmen (ook de oploop rem)
 • Het onderstel & ophanging (ook uitlijnen)
 • Gasinstallatie
 • Vloeistoffen en ruitenwissers
 • Airco systeem
 • Distributieriem
 • Algehele controle op gebreken

   

Wij onderhouden ALLE campermerken en geven altijd een eerlijk advies en denken graag met u mee. Dus of u nou rijdt met een Fiat Ducato, Citroën Jumper, Peugeot Boxer met alkoof, als half-integraal of als busmodel, u bent met alle soorten campers en caravans welkom bij Vakgarage Kooistra! Een afspraak maakt u eenvoudig via WhatsApp of via onze live agenda op deze website.

WIJ ONDERHOUDEN ALLE CAMPERMERKEN, GEVEN ALTIJD EEN EERLIJK ADVIES EN DENKEN GRAAG MET U MEE.

Vanuit heel Nederland kunt u natuurlijk bij ons terecht voor camperservice. In het bijzonder in de regio Kollum, Kollumerzwaag, Kollumerpomp, Buitenpost, Grijpskerk, Lauwerzijl, Zoutkamp, Surhuisterveen, Drogeham, Kootstertille, Veenwouden, Dokkum, Morra, Anjum, Oostmahorn en Lauwersoog rijdt u binnen een half uurtje bij ons de werkplaats of showroom in.

AANKOOPADVIES OP MAAT

Geregeld kunt u in onze voorraad één of meerdere gebruikte campers verwachten. Deze worden doorgaans bij ons ingeruild voor een nieuwe camper of jong-gebruikte. Omdat wij dikwijls door de jaren heen zelf in het onderhoud van deze campers hebben mogen voorzien, kennen wij ons gebruikte camper aanbod door en door. Ook trekken wij er als familie zelf geregeld op uit met de camper, en zijn wij inmiddels aardig doorgewinterde camperaars. U kunt dus een advies op maat verwachten, maar ook hebben wij praktische tips en advies op basis van ervaring die we graag met u delen.